NM stafett 3.etp (03.09.2023)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Vatnestrøm
Arrangør: KOK
Land: Norge
Disiplin: Stafett
Distanse: 5.2 km
Tid: 33:52
Gj.sn. HR: 167
Maksimum HR: 172
Fanny og Tone løp supert på de to første etappene, og sendte meg ut på en 7.plass, 3.47 min bak teten, og 3.00 bak 3.plassen. Planen var å løpe fort og sikkert fra start.

Kanskje ikke 100% stilreint på de første strekkene, men følte det gikk ganske effektivt, og prøvde å kjøre tøft hele veien. Litt vinglete ut av 4.post, da jeg egentlig hadde sett for meg å løpe til venstre for vannet, men valgte en utgang som gjorde det mer naturlig å løpe til høyre. Tror det var greit, for myrene var ganske våte her.

Greit videre, og nøye med å ha et sikkert utgangspunkt til 9. og 10. Planen var å være nøye til 11. også, men det begynte kanskje å gå litt tregt i topplokket, for da jeg passerte den siste grå flekken, tenkte jeg at jeg var ved den lenger sør/ned - noe jeg jo umulig kunne være siden jeg akkurat hadde passert gapahukene på toppen. Men fikk heldigvis begrensa bommen til ca. 15 sek, siden jeg så det sto en kameramann med kamera pekende "feil" vei ved den svarte trekanten i ringkanten. Ante dermed ugler i mosen før jeg var kommet ned i søkket jeg var på vei mot, og etter en kjapp kikk ned i søkket, endra jeg raskt kursen mot dit kamera pekte og fant posten.

Litt drøy venstresving inn i 12.posten, men opptatt av å gjøre det sikkert etter bommen på posten før. Så NTNUI 1 og 2 på vei mot 11. da jeg var på vei inn mot 12.

Hørte ved passering at jeg lå på 5.plass, 50 sekunder bak 3.plassen, og siden jeg ellers tilsynelatende lå alene (og en kikk bakover på de åpne myene etter bommen ikke hadde vist noen tegn til Byåsen, som jeg hadde kontakt med til litt etter 8.post), bestemte jeg meg for å løpe alt jeg kunne på sisterunden, selv om jeg visste at jeg også var avhengig av feil eller helsprekk på de to lagene foran for å klatre til medaljeplass.

Hadde en plan om å bruke den utydelige stien inn mot posten, så bommen starta vel egentlig med at jeg etter hvert innså den var passert for lengst. Så at jeg var litt langt til venstre på kollen da jeg om opp på toppen, og GPSen bekrefter at jeg starta på en korreksjon i retning posten. Men så har jeg nok bare ukritisk tatt myr, søkk og en kolle i horisonten nede ved vannet for god fisk, og må si jeg først ble temmelig overraska over å ikke finne noen post verken på eller på noen av sidene til "kollen". Fikk løfta blikket og sett at jeg skulle mye nærmere enden av vannet og odden med skrent.

Tapte ca. 40 sek på bommen, og lufta gikk også litt ut av ballongen, så var så vidt jeg klarte å kreke meg opp bakken til 15. Men hadde heldigvis åndsnærvær til å holde orienteringa sammen og finne posten greit, og kunne etter hvert bikke over kanten og ned mot sisteposten.

Tross bommen på slutten, som selvsagt bidar til en liten bismak, slik feil alltid gjør, er jeg og laget kjempefornøyde med en 5.plass, som var langt over det vi hadde turt å drømme om. Reelt sett var jeg uansett sjanseløs på 3.plassen, og selv om jeg med et reinere løp (dvs. uten bommene på 11. og 14.) kanskje kunne tatt igjen ett lag til, er det høyst uvisst om jeg hadde hatt krefter igjen til å faktisk passere etter å ha kjørt tøft hele veien.
Vis kommentarer (0)
 
NM stafett 3.etp (03.09.2023) NM stafett 3.etp (03.09.2023)