Ribbeløpet (26.12.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Furumo
Arrangør: Modum OL
Land: Norge
Distanse: 5.48 km
Tid: 38:28
Gj.sn. HR: 162
Maksimum HR: 172
Noen år siden sist jeg deltok på Ribbeløpet, men konseptet var i høyeste grad gjenkjennbart, med fellesstart fra P-plassen ved Furumo. Årets snømengde var ikke avskrekkende (5-20cm), men et lumskt skarelag gjorde det likevel tidvis tungt (og skar godt i leggene).

Fikk en grei start, og ved 4.post var det i ferd med å danne seg en tetduo bestående av Vegard Myklemyr og meg. Fikk ei luke etter bedre inngang til 5.posten, men så Vegard på vei inn mot 6.post da jeg var på vei ut, og ved 8.post var han like bak igjen.

Tok et elendig veivalg til 9.post. Lysegrønt hadde vært ganske greit og raskt å løpe i hittil, men jeg burde i høyeste grad unngått de to dype søkkene langs streken. Kom likevel til posten rett foran Vegard, som hadde løpt helt rundt høyre.

På sti- og veistrekkene til 12. og 13. fikk Vegard ei luke, men tok ham inn igjen mot 14. fordi det var en stor fordel å kunne løpe i sporene hans (stien ut på høyreveivalget her var ikke oppgått).

Stempla først på 14., men måtte igjen gi noen meter ut fra posten da Vegard tok en "sykkelvariant", og la seg ut til høyre og satte inn et rykk. Klarte imidlertid igjen å jobbe meg opp i ryggen på ham da jeg kunne løpe i sporene hans siste del inn mot posten.

På stien mot mål var det imidlertid slutt på fordelen ved å løpe i andres spor, og måtte igjen gi noen meter jeg aldri klarte å ta inn igjen. Men tross spurttapet var det en artig duell, som gjorde det hakket lettere å presse skikkelig under litt tunge forhold.
Vis kommentarer (0)
 
Ribbeløpet (26.12.2019) Ribbeløpet (26.12.2019)