Langdistanse Tobroåsen (14.03.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Tobroåsen
Arrangør: NOF
Land: Norge
Distanse: 11.21 km
Tid: 81:02
Gj.sn. HR: 157
Maksimum HR: 171
Målet for dagen var en stabil teknisk gjennomføring. Fysisk var planen å løpe jevnt hardt, men et par gir under fullt konkurransetempo.

1) Greit. Kan se ut som det var bedre å runde enda litt mer venstre for åsen midtveis.
2) OK
3) Vurderte sti til venstre, men bestemte meg for rett på første del, men litt sti siste del. Ombestemte meg imidlertid da jeg tok av den lille stien og den så litt dårlig ut, mens terrenget hadde vært bedre enn forventa. Ser ikke ut som det var så stor forskjell på rett på og sti, men dermed burde man jo valgt sti siden det er enklest å gjennomføre.
4) Bra første del, men så en idiotfeil som kombinasjon av for dårlig kartlesing (ikke klart nok bilde av hva som venta) + konsentrasjonsglipp (tenke jeg var et annet sted enn der jeg var). Leste meg etter hvert inn, men usikker også videre fordi terrenget ikke så helt ut som forventa overalt.
5) Tenkte holde høyden og så skrå ned i posten. Skjønte imidlertid lite av kartet og stoppa altfor høyt oppe først.
6) OK
7) Vurderte igjen å utnytte sti, men forkasta det. Men burde tatt en venstresving i starten for å få den bratte kanten litt slakere og unngå grønt. Også litt dårlig gjennomføring etter Thuletjern, men den store feilen da jeg var for utålmodig på toppen, ikke tok meg tid til å få et sikkert utgangspunkt, og gjorde den parallellfeil ned mot posten. En "lurestein" nede i søkket gjorde at jeg ble litt ekstra forvirra.
8) Holdt meg oppe i det hvite for å få oversikt
9) Retning mot myra og så posten på lang avstand
10) Ikke i tvil om å løpe rundt venstre, men så jo i ettertid at høyre også var et greit alternativ. Grapsete ned gjennom det grønne. Fikk litt hammeren fysisk opp bakken fra stien, men fikk beina sånn nogenlunde i gang igjen på toppen.
11) Fant en grei oppgang opp skrentene.
12) Burde kommet meg ut på riktig rygg tidligere, ellers greit
13) Typisk, men dyr, slitenhetsfeil ut av 12.posten, da jeg ikke fulgte planen om å dra rett ned på stien. Nøye med siste sikre (kollen) og retning ned i posten.

Totalt sett for ujevnt til å kunne si meg fornøyd med dette. Skuffa over at jeg ikke klarte å gjennomføre det solide tekniske løpet jeg hadde planlagt. Slurva for mye på viktige punkter. Men heldigvis en del bra også. Ganske seigt fysisk, så tror litt for mye fokus på framdrift bidro til at det innimellom ble litt for lite fokus på orienteringa.
Vis kommentarer (0)
 
Langdistanse Tobroåsen (14.03.2019) Langdistanse Tobroåsen (14.03.2019)