HDC en dag på etterskudd (13.01.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Sandbakken
Arrangør: Halden/FSK
Land: Norge
Distanse: 5.29 km
Tid: 36:53
Gj.sn. HR: 157
Maksimum HR: 167
Fokus på forenkling, dvs gode retninger, bruke tydelige detaljer og stole på plan/retning inn mot postene.

Første runde (lang):

1/2) OK start. Grei kontroll, men sleit litt med å få opp farta over nytt hogstfelt i starten.
3) Grei kontroll, men for mye opp/ned.
4) Stoppa noen meter før jeg så steinen. Irriterende.
5) Greit, synes jeg fant en grei trasé
6) Overså høyreveivalget og syntes rett på så litt knotete ut. Tett og tregt nede i grønten. Deretter fint opp søkket og over kollene.
7) opp, ut ryggen og holdt høyden
8-11) Retning og brukte kollene som sjekkpunkt.

Andre runde (kort):
1) Et strekk som nok krever litt forklaring... For å skjønne bommen, må man også ta med i betraktningen at det meste av området fra idrettsplassen og sørover forbi 1.posten var blitt et stort nytt hogstfelt. Feilen starta med at jeg tenkte at jeg løp på den utydelige stien vest for den jeg var på, ut fra startpost. Da jeg passerte en kolle etter stien, tenkte jeg derfor at det var den med steinur, mens det i stedet var en av dem mellom stiene. Siden området, som sagt, var hogd ned, var jeg nå mer interessert i å komme meg mot kanten enn å prøve å lese på noe mer ute på flata. Kikka etter en skrent jeg skulle opp til venstre for, og så dette. Etter skrenten så jeg også en annen skrent oppe til venstre for meg. Hadde sett for meg et høydepunkt på et lite platå, noe jeg ikke kunne se i terrenget, men så noe høydepunktlikende i lia over meg, tok sikte på dette og fant en post på baksiden (som egentlig var de to steinene). Glemte dermed raskt alle tanker om at posten hadde liggi litt lenger opp enn jeg hadde tenkt.
2) Hadde tenkt å ta en slak høyresving. Følte ikke jeg hadde helt kontroll på hvor jeg var, men siden hovedplanen uansett var retning mot stien i det store søkket, fortsatte jeg. Skjønte lite da jeg kom ned i søkket så langt til høyre, men siden jeg nå visste hvor jeg var, fortsatte jeg bare og tok posten greit.
3) OK
4) Runda litt høyre for å unngå for mye opp/ned ut av posten. Retning fra stikrysset og brukte kollene.
5) Var litt langt til høyre, men så vinkelskrenten/stupet
6/7) Retning og brukte kollene igjen.

Burde vel egentlig ikke være fornøyd med ei økt hvor man ikke har funnet alle postene, men tenker at den nye hogsten (sammen med forenklingsfokuset) hadde mye å si for at jeg ikke skjønte at noe var feil før, også er det jo litt av et sammentreff at det lå en post på akkurat den detaljen jeg sikta meg inn på først. Så gidder egentlig ikke bruke mer energi på denne feilen - og den frikjenner meg jo samtidig for retningsfeil til 2.posten.

Er ellers bra fornøyd med store deler av løpet. Klarte å ligge bra på forskudd, få opp blikket og bruke kompass og koller til å forenkle orienteringa. Er derimot ikke helt fornøyd med alle de litt lengre strekkene. Til 3.post på førsterunden ble jeg løpende for mye opp og ned, og til 6.post burde jeg sett og tatt høyreveivalget. Fysisk litt seigt og tregt i starten, men føltes som jeg fikk opp farta litt mer etter hvert.
Vis kommentarer (0)
 
HDC en dag på etterskudd (13.01.2019) HDC en dag på etterskudd (13.01.2019)