NM Langdistanse (13.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Takserås
Arrangør: Vegårshei IL
Land: Norge
Disiplin: Lang
Distanse: 16.73 km
Tid: 124:39
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 186
Noen må jo fylle opp resultatlista på NM langdistanse også, så jeg meldte meg på. Ambisjonene var ikke større enn å ha det gøy og gjerne ikke ende sist.
Helt ok fornøyd etter målgang. Sleit litt med sting en periode, og visste jeg hadde gjort noen feil. Men klarte å unngå de store katastrofebommene.
NM langdistanse fortjener litt analyse:

S-1: Fulgte flata litt mye, og så veien, skjønte hvor jeg var og måtte over kollen posten lå ved siden av.
1-2: Planen før løpet var å bruke sti der det var aktuelt. Derfor ikke i tvil om høyre. Kunne kanskje løpt stien litt lenger, muligens tatt 2. post samme vei som jeg løp til 3.? Fikk uansett litt stor bue. Hadde egentlig kontroll ned fra toppen, men ser så noe jeg tror er en myr foran meg. Skjønner at jeg ikke kan være vest for post så tenker det kan være småbekkene. Tar en liten tur vestover, men skjønner at jeg ikke kan ha løpt langt nok ned.
2-3: Ok.
3-4: Greit
4-5: Ville ha en liten høyrebue, men den ender med å bli altfor stor.
5-6: I tvil om veivalg, men syns det var finest til venstre for streken, og dermed ta posten fra venstre. Litt kronglete og dårlig løping før den store myra, deretter ok. Kanskje hadde mer venstre i skiløypa vært et bra alternativ for meg? Her hang visstnok stiene mer sammen enn jeg hadde trodd.
6-7: Kanskje dagens dårligste strekk. Tenkte dette så greit og sikkert ut. Hadde tenkt å løpe på andre siden av det første vannet, men så noen som sleit med å komme seg fram der, så løp derfor samme vei jeg kom. Bratt og tungt opp fra vannet, og sparte egentlig lite høyde i forhold til å ha gått nærmere streken. Deretter krysser jeg bekken før posten mye høyere enn hva jeg trodde. Skjønner heldigvis etter litt betekning at jeg må lavere.
7-8: Ok, men kunne krysset søkket halvveis litt lenger syd, jeg traff på en stor skrent.
8-9: Vegen var et godt valg. Men burde nok gått rett ut til den. Kunne kanskje også løpt litt lenger på veien og tatt stien på sydsiden av 10. post.
9-10: Bra
10-11: Kunne nok vært litt nærmere streken.
11-12: Greit
12-13: Her begynte jeg for alvor å kjenne at jeg ble sliten, fikk i tillegg litt sting etter drikkestasjonen, gikk derfor ikke så fort her. Spesielt der det var tung myr eller oppover gikk ekstremt sakte.
13-14: Kanskje runda kollen litt til venstre? Men helt greit, bortsett fra tempoet.
14-15: Ok
15-16: Hang på et juniortog, ser vi muligens tapte noen sekunder her.
16-17: Godt å komme til passering og vite at det ikke var så langt igjen. Beina var stive, så det gikk langsomt oppver.
17-18: Ok
18-19: Diffust, tok det kanskje litt vel rolig for ikke å bomme.
19-20: Datt litt mye ned til høyre.
20-21: Ble tatt igjen av en på 20, og tenkte at nå kan jeg endelig henge. Gikk bare sånn passe...
21-22: Enkelt
22-M: Godt å komme i mål

Gjør en del feil, men syns ikke jeg dreit meg ut. Skulle gjerne klart under 2 timer. Men hadde det gøy og kom ikke sist, så må vel si meg fornøyd da!
Vis kommentarer (0)
 
NM Langdistanse (13.09.2018) NM Langdistanse (13.09.2018)