Jukola 2017, 6. etappe (18.06.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Harpatti
Arrangør: Kalevan Rasti
Land: Finland
Disiplin: Stafett
Etappe: 6
Distanse: 12.28 km
Tid: 79:47
Gj.sn. HR: 153
Maksimum HR: 169
Steppet inn som reserve på 2. laget. Ble skikkelig gira og gledet meg veldig til å løpe når jeg ankom samlingsplass og fikk den fantastiske Jukola-følelsen.

S-1: Trodde jeg hadde kontroll med skrentene, men ser plutselig noen små hytter foran meg og skjønner at her må det skjerpings til.
1-2: Bare å komme seg ned til det flate med grøftene så er posten er grei, liten sving men bra.
2-3: Grei kontroll, delvis tråkk oppover som går i riktig retning.
3-4: Hørte speakeren snakket om dette strekket og sa at løypelegger mente høyre var litt bedre. Synes venstre ser tryggest ut og best for meg, så velger det. Diffust inn mot posten, men tar den etter en liten sving.
4-5: Bra. Kontroll med forbudt område, ryggen og bekken underveis.
5-6: Bra, tar posten via den lille ryggen.
6-7: Ekkelt strekk. Sjekker kompasset veldig ofte gjennom det grønne og føler jeg har kontroll på kollene 2/3 ut i strekket. Når jeg nærmer meg føler jeg det går så mye nedover og blir usikker. Føler jeg har dratt for langt øst, men drar likevel videre østover fordi jeg ser en lysning der. Konkluderer med at det må være lysningen øst for posten.
7-8: Kjemper meg ut til kraftledninga, enkelt derfra.
8-9: Venter med å dra opp til etter jeg har krysset linja.
9-10: Merker jeg begynner å sliten på veien.
10-11: Tenker det er greit, og at jeg bare skal opp til toppen. Skimter hogstfeltet og ser deretter høydepunktene.
11-12: Løp under skrentene. Tror det var lurt. Det var trygt og det var og veldig fint her.
12-13: Relativt enkelt.
13-14: Ser noen sekund på veivalg før jeg løper. Vurderte faktisk vei helt rundt, glad jeg ikke valgte det. Satset på å finne noen finne tråkk gjennom grønten, men det gjorde jeg ikke. Måtte krige hardt for å komme meg gjennom, og det føltes som å komme til himmelen når jeg kom ut i det hvite. Tenkte egentlig å dra langs bekken ut til det gule, men hang meg på Johan Runesson rundt i stedet. I grønten før veien føyk Magne Dæhli forbi i en voldsom fart. Posten var grei inn fra veien.
14-15: Starter med å løpe på en halvdårlig kurs i noen tråkk, men skjerper meg og ser at jeg egentlig skal nedover og ikke oppover som jeg løper.
15-16: Begynner å orientere som om jeg er på 16, noe som ikke særlig lurt. Må igjen skjerpe meg. Ser tydelig skrentrekka før posten.
16-17: Bra!
17-18: Blir dratt litt mot venstre av en annen løper men får full kontroll når jeg når toppen.
18-19: Har sett at dette er siste vanskelige post, så har skikkelig fokus for å ikke ødelegge løpet her. Kontroller kursen bra mot høydekurvene.
19-mål: Prøver å presse ut det siste jeg har av krefter, som ikke er så mye...

Totalt sett så må jeg være veldig fornøyd med dette. Tar meg fort inn de gangene jeg gjør bommer eller mister fokus. Jeg kan ikke forvente å gjøre det så mye bedre. Kunne kanskje håpet på å stå distansen litt bedre på slutten.

Laget får til slutt en fin-fin 2-sifra plassering!
Vis kommentarer (1)
 
Jukola 2017, 6. etappe (18.06.2017) Jukola 2017, 6. etappe (18.06.2017)