Graneløpet, kort løype (04.12.2016)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Skjulestad
Arrangør: IK Grane Arendal Orientering
Land: Norge
Disiplin: Kort lang
Distanse: 6.26 km
Tid: 39:51
Var fortsatt ikke helt frisk etter 2-3 ukers sykdom når jeg meldte meg på, så ble kort løype.

S-1: Legger meg langt fram i feltet, men ikke helt først slik at jeg kontrollere. Synes Marianne drar mye høyre, så går litt til venstre og ser posten.
1-2: I tet og kjører på for å få ryggen fri. Klarer det og har luke på 2. post.
2-3: Kanskje bedre å løpe i lia litt mer rett på, men taper bare 6 sekund til Marianne.
S2(3)-1: Vurderer venstre på vei, men synes det er for langt. Tror jeg gjør et greit valg, men roter det bra til når jeg krysser brua på jordet. Får det for meg av en eller annen grunn at det er forbudt jorde på andre siden. Stusser litt på det før jeg endelig finner ut av det. Opp bakken blir jeg hentet inn av Marianne og Brage som løper raskere enn meg oppover. Velger annen inngang enn Marianne og Brage, men gjennomfører det dårlig og havner for langt høyre. Kommer likt til der posten skal være, men vi finner den ikke. Vi blir enige om at vi er riktig og løper videre, men kommer da over posten.
1-2: Synes det ser fint ut og løpe høyre, fin inngang inn i posten. Men også fristende å løpe mye på sti. Bestemmer meg for venstre, og blir enda mer sikker når Marianne tar høyre. Gøy å teste veivalg. Gjennomfører avslutninga dårlig. Burde nok løpt lengre på stien. Taper ca 50 sekund til Marianne. Brage hang seg på meg.
2-3: Marianne faller og slår kneet litt ut av posten, så hun taper nesten hele forspranget sitt. Svinger aldri kursen etter hogstfeltet og kommer ut mye lenger nordøst på stien enn jeg tror. LØper derfor til høyre og første sti til venstre. Skjønner noe er galt når jeg ser stien svinge mot høyre. Snur og løper tilbake. Mange nye traktorsleper der jeg tar av stien som gjør meg litt usikker. Blir derfor mye nøling inn i posten. Marianne og Brage som brukte lenger tid enn meg på å skjønne feilen kommer derfor nesten helt opp i ryggen min igjen.
3-4: Sjekker veivalgene nøye for å ikke velge feil. Men høyre ser klart best ut. Kommer meg greit ut på vegen. Løper det jeg har i starten på vegen. Snur meg etter en stund og ser at jeg har økt litt til Marianne. Kontrollert herfra og inn.
4-M: Enkelt, ser ingen bak meg.

Gøy med en seier, selv om seier i kort løype vel egentlig betyr at man burde løpt lang...

Gøy med duell mot Marianne og Brage!
Vis kommentarer (2)
 
Graneløpet, kort løype (04.12.2016) Graneløpet, kort løype (04.12.2016)