Hovedløpet Sprint H15 (08.08.2015)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Langestrand
Arrangør: Larvik OK
Land: Norge
Disiplin: Sprint
Distanse: 3.26 km
Tid: 13:05
Da var endelig HL / OLL 2015 i gang, årets store mål. Føler jeg har gjort solide og riktige forberedelser før både sprint og langdistanse. Men idag er det sprint som står på programmet, en distanse jeg føler meg trygg på med tanke på at jeg har gjennomført mange solide sprinter i det siste. Formen er bra, og med to/tre dagers samling av overskudd gjenstår det bare å gjøre et godt sprinløp uten å bomme.

S-1: Ser at det er et enkelt strekk og går offensivt ut.

1-2: Ser bare et veivalg, og fullfører uten å nøle. Fokuserer på de neste strekkene under dette strekket.

2-3: Kjapt og enkelt ned trappa.

3-4: Jeg velger venstrevarianten, fordi jeg tror at jeg vil tape fart på å dra over gresset, men tror det er nokså fifty-fifty.

4-5: Tungt med lang slak oppoverbakke. fullfører bra.

5-6: Lett strekk.

6-7: Jeg drar rundt venstre, det er nok litt kortere. Bevarer i tillegg flyten og slipper å måtte vende.

7-8: Visste på forhånd at trappa var der, så løper ut bort uten å nøle. Men nøler litt i inngangen til posten og mister fart. +10 sek.

8-9: Gjennomfører bra, men med litt usikkerhet. Burde løpt ned på det lille platået og angrepet posten fra nedsiden av trappen. +5 sek.

9-10: Det finnes nok flere varianter som er nokså lik min. Men jeg nøler ikke og fullfører et jeg mener er det beste veivalget.

10-11: Lett lesestrekk.

11-12: Fifty-fifty om man velger høyre eller venstre rundløping.

12-13: Får meg tid til å velge veivalg til neste strekk.

13-14: Aner ikke om det lønner seg å løpe rundt ventre meg elven eller om det er best løpe rundt høyresiden og gjennom undergangen. Fordi jeg ikke ser noen stor lengdeforskjell velger jeg bare det minst avanserte av dem og beiner på. Tror jeg alikevel taper noen få sekunder på at jeg løper ned til fortauet langs motorveien, når jeg istedet burde løpt over den åpne plassen mer til høyre ut av posten. +3-5sek.

14-15: Mye folk ved passeringsposten. Men finner en grei trase gjennom folkemengden. Åpenbart at man skal under overbygget. Gpsèn klikka halvveis.

15-16: Får tid til å planlegge veivalg til neste strekk.

16-17: Drar med en gang ut på til høyre over broen fordi varianten både er kortere og lettere enn å dra tilbake rundt venstre.

17-18: Begynner å smake skikkelig på syra, har skikkelig vondt når jeg akselererer ut av posten. Det er en mulig venstrevariant, men jeg ser bare den til høyre og beiner på.

18-M: Prøver å starte spurten på 18. posten men klarer ikke holde maksfart med lår stappfulle av syre. Men vil nok kalle det en nokså godkjent spurt.

Når jeg får hentet meg litt inn igjen etter noen gode vridninger på bakken får jeg vite at jeg har en solid ledelse. Og ledelsen holder helt inn! Vinner til slutt med 1.02 ned til Aslak. Finfin følelse å vinne Hovedløpet sprint når det har vært et mål hele året. Og med et kjempeløp som jeg hadde smaker det ekstra mye. Deilig å kjenne på at formen er der den skal være.
Vis kommentarer (0)
 
Hovedløpet Sprint H15 (08.08.2015) Hovedløpet Sprint H15 (08.08.2015)