Stafettøkt Våler Varde (17.11.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Våler Varde
Arrangør: FSK
Land: Norge
Distanse: 6.66 km
Tid: 47:59
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 168
Fellesstart i tre grupper med ca. 1 minutts mellomrom. Jeg starta i siste gruppe.

Fin og kontrollert start og klarte å pushe ganske bra i rygg på Oma, Göran og Bendik. De fikk imidlertid ei luke ved den første myrpasseringa ut på 3.strekket. Tapte deretter ytterligere på å løpe altfor mye uti myra, og mista dem dermed helt. Hadde sett venstrevarianten på sti, men tenkte at stien var for våt og knotete til at det ville lønne seg. Tror imidlertid det hadde vært vel så bra som min myr-variant iallfall.

Greit de neste strekkene. Så/passerte noen løpere, men orienterte for det meste alene. I god form hadde jeg nok løpt rett på til 10., men nå ble det fristende å velge stien. Solid feilstempling på posten. Løp bortover lia og hadde sikta meg inn mot kollen bortafor, da jeg plutselig så at jeg var i ferd med å passere et søkk med merkebånd av riktig farge og type. Tenkte da at jeg hadde tatt feil, og at ryggen foran meg var kollen bak posten. Burde reagert på at det ikke var noen kolle oppafor posten, men uansett en feil jeg ikke ser noen grunn til å henge meg opp i. Hovedårsaken var at jeg var (litt for) flink til å forenkle og speide etter posten, og det er jo egentlig handlinger jeg ville gitt meg selv ros for.

Litt nølende inn i 12.post, og deretter litt mye knot i kvist-kvaset videre mot 13., samt en parallellfeil inn mot posten. Fant fort ut av dette, men tok litt unødvendig høyde.

Dårlig gjennomføring i starten av 14.strekket. Kom meg aldri i kanten av den første myra, som planlagt, fordi myra i praksis gikk helt inntil skrentkanten. Burde også løpt rett på midtre del av strekket. Tenkte jeg skulle spare høyde, men gjorde jo i praksis ikke det. Greit inn i posten, og også rimelig grei gjennomføring på de siste strekkene.

O-teknisk ei for det meste solid økt, selv om noen av vei- og trasévalgene i høyeste grad kan diskuteres. For enda bedre flyt og framdrift er jeg nok i første rekke avhengig av bedre form. Prøvde å pushe ganske hardt på denne økta, og klarte det delvis i starten da jeg hadde noen gode rygger å henge på, men alene hadde jeg ikke form og styrke til å holde trøkket oppe like godt, selv om jeg prøvde å stå på hele veien. Men forhåpentligvis er jo ei slik økt som dette et lite steg mot nettopp bedre form.
Vis kommentarer (0)
 
Stafettøkt Våler Varde (17.11.2019) Stafettøkt Våler Varde (17.11.2019)