Mellomdistanse Smerta (08.08.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Smerta
Arrangør: (NOF)
Land: Norge
Distanse: 5.51 km
Tid: 39:25
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 170
Siste fulle gjennomkjøringa før VM, og planen var å løpe solid og offensivt teknisk, og da forhåpentligvis også klare å trøkke til greit fysisk underveis.

1) Tabbe å ikke løpe sti venstre i starten. Trodde lysegrønt skulle være relativt fint - det var det ikke. Fikk opp farta oppe på flata. Egentlig grei kontroll inn mot posten, men stoppa og stussa på noe høydepunktliknende i venstre ringkant. Hadde glemt litt at det tidvis skjer veldig mye mellom kurvene i dette terrenget. Skuffa da jeg så at postmarkeringene var av typen engangs kreppapir (som nå hadde hengt ute et par uker), men var iallfall brukt et grei klyse.
2) Retning og var bestemt. Bra.
3) Knota meg litt opp i noen uryddigheter i starten, men kom meg så greit ned til stien. Greit opp til åpent område og kolle, men ble litt for opptatt av å prøve å lese terrenget istf å stole på kompasset derfra til posten.
4) Greit til kollen før ringen, men derfra nøling innom en del høydepuntliknende saker før jeg fant riktig sted.
5) Kom meg opp og fikk oversikt.
6) Bestemt retning fra kollen før posten.
7) Tok korteste vei over myra fordi det var tett der. Opp ryggen og retning fra høydepunktene på toppen. Prøvde å speide etter høydepunkt og/eller merkebånd. Fant aldri noe merkebånd, men bestemte meg relativt raskt for å anta at jeg var omtrent rett (noe jeg sannsynligvis var på det tidspunktet)
8) Veldig nølende fordi jeg ikke visste om jeg kom fra riktig utgangspunkt. Litt beroliga da jeg traff grøfta, og fant også merkebånd nå.
13) Restart. Vurderte rundt venstre, men tenkte det var tett gjennom hogsten første del, samtidig som det ikke var mye hindringer rett på. Greit gjennomført. God kontroll med kollene inn mot posten.
14) Kom meg relativt raskt til kolle/stor stein. Derfra ble jeg litt for opptatt av å prøve å lese terrenget istf å stole på kompasset.
15) Kontroll med søkkene rett til høyre for løpstraséen min.
16) Litt knot gjennom det første søkket. Tror det var riktig å følge ryggen ut, men venta litt lenge med å slippe meg ned.
17) Satte meg fast i grønten før jeg kom meg langt nok til høyre. Burde sett tidligere at jeg måtte runde. Grei kontroll inn mot posten.
18) Opp til kollen og peila inn omtrent hvor posten måtte ligge derfra.

Litt for ujevnt til å kunne si meg helt fornøyd med dette. En del steder litt for opptatt av å prøve å lese terrenget istf å stole på kompasset fra siste sikre. Samtidig også noen feil/usikkerheter jeg sannsynligvis kunne unngått/redusert hvis jeg hadde visst at det var skikkelig postmarkeringer på postene. Dette gjelder f.eks. 4., 7. og 8., og delvis 14.-17.post i lia på slutten. Så bedømt med disse forutsetningene som bakgrunn, er det spesielt 1., 3., 14. og 17. strekk jeg burde utført bedre, mens 2., 5., 6., 13. og 15. var de best gjennomførte strekkene. Fysisk kjentes det fortsatt litt tammere enn jeg helst skulle ønske, men nå er det uansett lite mer å få gjort med den saken.
Vis kommentarer (0)
 
Mellomdistanse Smerta (08.08.2019) Mellomdistanse Smerta (08.08.2019)