Mellomdistanse Mossemarka (25.07.2019)
Kategori: Trening
Kart/område: Mossemarka
Arrangør: FSK
Land: Norge
Distanse: 4.37 km
Tid: 32:02
Gj.sn. HR: 162
Maksimum HR: 170
Konkurranselik økt. Ville ikke ha økta altfor lang, så planen var å løpe til 17.post, og eventuelt fortsette til 18. hvis jeg hadde brukt under halvtimen dit, men uansett stoppe der.

1) Retning ut fra start. Brukte kollene til høyre inn mot posten.
2) Holdt høyden til stien. Litt dårlig retning derfra. Hadde tenkt å se etter gul kolle til høyre, men kom så langt ned at jeg brukte jordskrentgropa i stedet.
3) Ser ut som utgangen ikke var helt optimal, men deretter bra retning og hele tida blikkontakt med neste kolle så jeg visste hvor jeg skulle (+ brukte en periode hogstfeltet til venstre å sikte etter)
4) Litt nølende. Uoversiktlig og redd for å gli forbi. Hadde også erfart at merkebåndene var små og ikke alltid så lett å se.
5) OK. Brukte kompass og koller.
6) Begynte først å orientere fra 6.-7., men oppdaga det relativt raskt. Sikta mot høyrekanten av skrenten etter myra, deretter over kollen.
7) Brukte kollen til høyre til å lokalisere posten. Så steinen ganske seint (gjemt bak noen trær/busker)
8) Retning mot stien og videre opp mot kollen. Litt usikker på hvordan jeg lå i forhold til kolletoppen, men fikk kollen i ringkanten.
9) La meg litt opp på kollen i starten. Satte meg litt fast gjennom det lysegrønne søkket. Kontroll med kollene inn mot posten.
10) Vurderte en slak høyresving for å unngå noen grønne overganger, men valgte rett til venstre for streken siden det var kortest. Greit, men mista litt kontroll og retning siste del ut mot stien og havna litt langt venstre der. Leste meg imidlertid greit inn på stien og greit forbi kolle med stien inn i posten.
11) Retning. Innom feil høydepunkt først.
12) Retning. Brukte kollene inn mot posten.
13) Prøvde å se hvor det var fint å løpe første del av strekket, mens jeg hadde kontroll med hogstfeltet til høyre. Brukte koller og kompass siste del inn mot posten
14) Ned til stien, over hogsten og brukte igjen koller og kompass. Kontroll i ringkanten, men var der for sløv da jeg gikk ned fra kollepartiet, og tenkte bare "følge kant forbi hjørne til høydepunkt". Husker jo greit nå i ettertid at jeg løp nede i et myrsig, men fulgte nå bare kanten, runda et hjørne og traff et høydepunkt. Siden flere av merkebåndene hadde vært vanskelig å se, "stempla" jeg bare på høydepunktet og løp videre.
15) Første moment som ikke stemte videre, var at høydepunktet bak kollen var mistenkelig lite. Retning videre, og begynte for alvor å ane ugler i mosen da jeg traff kanten på andre sida etter kun å ha krysse ei grøft og uten å se noen skrent. Imidlertid såpass lite å lese på at jeg fortsatte til jeg så den store stien. La dette sammen med at jeg løp på et tråkk, og skjønte hvor jeg var. Retning mellom kolle og grøft mot gulflekken.
16) Retning og dobbelt kontroll da jeg så grøfta til venstre.
17) Retning over to koller og til den tredje. Ikke helt god nok til å få opp blikket og finne traséer første del av strekket.

Solid store deler av økta. Klarte å ligge på forskudd slik at jeg stort sett visste hvor jeg skulle og kunne bruke energi på å komme meg dit. Fysisk litt som økta på Granerud lørdag: Ganske bra trøkk i starten, men begynte å gå tyngre i partiet 9.-12.post, og etter 12.post føler jeg at jeg mista den gode framdrifta. Dette var nok en medvirkende årsak til feilen til 14.post, men det er jo likevel en på alle måter utilgivelig kardinalfeil jeg begår. Den skal brukes til skrekk og advarsel, og forhåpentligvis bidra til at jeg ikke begår samme typen slurv ved neste korsvei.
Vis kommentarer (0)
 
Mellomdistanse Mossemarka (25.07.2019) Mellomdistanse Mossemarka (25.07.2019)