VM-granskningsløp langdistanse (05.07.2019)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Guttersrød
Arrangør: Halden SK
Land: Norge
Disiplin: Langdistanse
Distanse: 11.05 km
Tid: 80:38
Gj.sn. HR: 159
Maksimum HR: 198
Var litt spent på beina før start, siden stivheten jeg har slitt med i bakside lår/sete fortsatt var merkbar på de siste løpeøktene før løpet, men planen var uansett å prøve å gå litt tøft ut og kjempe hele veien. Antok det kom til å bli en del langstrekk, og planen var å prøve å forenkle bra, men hele tida jobbe med traséer og gjennomføring der, og så ta meg tid til å være nøye inn mot postene.

1) +23 (4) Ikke uforberedt på verken langstrekk fra start eller veldig lange strekk, og tok meg litt tid fram til startpost til å bestemme meg for rundt venstre siste del og se meg ut en trasé fram til veien. Merka allerede oppover den første bakken at baksidemuskulaturen fortsatt var noe stiv og at beina generelt svarte dårlig, men sa til meg selv at det bare var å stå på, og at det forhåpentligvis ville løsne litt etter hvert. Greit opp lia, men løp altfor mye zikzak uten at traséen ble spesielt mye flatere videre mot veien, og tapte ca. minuttet her. Så gjennom resten av løypa da jeg kom ut på veien, og konsentrerte meg så om å prøve å løpe fort, noe det absolutt ikke føltes som det gjorde. Men prøvde å peppe meg selv best mulig. Greit opp søkket og opp på kollen til posten.
2) +29 (24) Fulgte kollen til enden, men fikk ikke ting helt til å stemme da jeg kom ned og nølte mye. Så kollen foran posten og dro opp til høyre for den, men var veldig usikker på om det var riktig kolle, og nølte enda litt før jeg valgte å dra mot venstre og fant posten. +20 sek.
3) +42 (28) Innstilt på å finne flyten videre. Kom meg ned på myra, retning over denne, og traff akkurat der jeg hadde tenkt mellom skrent og kolle. Fikk imidlertid plutselig for meg at jeg var et hakk lenger til høyre og handla deretter. Skjønte at jeg var for langt til venstre da jeg nærme meg vannet, og ble selvsagt irritert på meg selv for å tulle det til sånn. +30 sek.
4) +33 (5) Syntes en høyresving så trygt og fint ut. Har nok tapt litt på at det gikk tungt og tregt opp lia, men ser ut som ei mer direkte linje og så til høyre for det siste stupet, var bedre. Fulgte søkket og under skrenten ned mot posten.
5) +8 (2) Så ingen bedre alternativer enn rett på, men dro litt høyre ut fra 4.post for å unngå ned og opp i søkket. Prøvde å søke mest mulig fast land, og gjennomførte vel egentlig greit fram til toppen av kollen litt etter midtveis på strekket. Ble der usikker på eksakt hvor jeg var, og redd for å miste kontrollen, og ble en del stopp og smånøling (+15-25 sek) før jeg leste meg 100% sikkert inn på småkollene i hogsten etter myra. Deretter bra kontroll og godt på forskudd med hvilke koller jeg skulle mot inn mot posten
6) +10 (5) Drakk et glass vann og tok retning mot kollen.
7) +1.41 (5) Så ingen gode rundtalternativer, men vurderte å unngå litt stup ved å løpe litt høyre i starten. Tror rett på var greit, men gjennomførte dårlig første del. Var ikke nøye nok med traséene og traff midt på stup både på vei ned til og opp fra veien (+ ca. 1min). Prøvde å jobbe aktivt med traséene og komme meg mest mulig i riktig retning videre, men følte det gikk uendelig tregt og hver tue føltes som et lite fjell å bestige. Hadde lyst til å sette meg ned og grine, men sa til meg selv at det var i dag jeg hadde sjansen til å løpe VM-granskningsløp, og selv om en del av meg var overbevist om at alle VM-sjanser hadde røket for lengst, skjøv jeg den tanken unna og formante meg selv å løpe det jeg kunne til mål. Hvis det var som jeg frykta, ville det jo bli nok tid til å deppe seinere, mens jeg ville angre resten av livet hvis jeg hadde gitt opp nå og jeg likevel hadde hatt en sjanse.
Fikk en sjelden følelse av flyt de siste 500m ned til kjerreveien. Opp lia var det imidlertid full stopp igjen. Og var igjen på gråten før jeg fikk skjøvet fortvilelsen unna med en blanding av strenghet og oppmuntring til meg selv. Nøye med å få et sikkert utgangspunkt ned den siste lia, men letta da jeg så platåen foran posten.
8) +20 (5) Griseredd for å tulle meg bort, og nølte/finleste mye kart i starten. Da jeg traff platået til venstre ble jo imidlertid posten veldig lett, så burde stolt på at jeg ville se dette.
9) +5 (5) Ned mot stien og videre ned på myra. Registrerte ei Nydalen-drakt bak meg, og innså at det var Anne Margrethe som kom bakfra. Skjønte absolutt ingenting, siden hun starta 4 minutter foran meg, men ble iallfall litt oppmuntra over at hun ikke umiddelbart føyk forbi.
10) +1 (2) Ut på slepet. Ble passert av AMHN da jeg tok meg tid til å kaste innpå litt vann på drikkeposten.
11) +8 (9) Langs kanten og opp
12) +50 (29) Lå bak AMHN under den steinete kanten. Følte jeg hadde rimelig kontroll da jeg dro opp lia, og ble overraska over å ikke se noen post da jeg kom opp til kollen. Tenkte jeg skulle høyere, men innså plutselig at jeg stod oppe på nesa over posten, mens jeg så AMHN på vei videre mot 13.posten. Ned igjen, og innså at jeg hadde passert posten på få meters avstand uten å se den. +45 sek.
13) -8 (1) Utrolig hva litt irritasjon kan gjøre med fart og bestemthet i orienteringa, og innkasserte dagens eneste beste strekktid.
14) +18 (12) Undervurderte å finne en grei trasé, og løp vel mer eller mindre på retning mot jordet. Mista alt som måtte være av tråkk, og satte meg grundig fast i bushen inn mot posten.
M) +2 (5)

Dette ble absolutt ikke det løpet jeg hadde håpet. Var forberedt på at baksiden av lårene ikke skulle være helt 100%, men hadde håpa de skulle være hakket mindre stive og døde enn de faktisk var. Også skuffende at formen ellers var så skral, uten at jeg helt kan forstå hvorfor (selv om jeg har noen teorier nå i etterkant). Fikk mye av samme følelsen og "bremsen" i beina som jeg får når det er veldig varmt, men det var det jo absolutt ikke denne dagen. Er også skuffa over at jeg ikke klarte å gjennomføre hakket bedre teknisk, og iallfall unngå feilene til 2., 3., 12. og 14.post (totalt ca. 1.45 min). Tapte også litt for mye på gjennomføring/trasévalg på flere av langstrekkene, men dette har nok litt å gjøre med at det gikk tungt fysisk. Da er det vanskeligere å holde de gode linjene, og det er lett å bli litt for unøyaktig i kartlesninga fordi man bruker mye energi på å komme framover.

Det jeg imidlertid er fornøyd med, er at jeg ikke ga opp underveis, men holdt på planen om å kjempe til mål selv om jeg allerede på førstestrekket fikk negative tanker om at dette ikke kom til å holde til noe som helst. Kanskje gjør det ikke det heller, men da vet jeg iallfall at jeg prøvde med de beina jeg hadde til rådighet denne dagen.
Vis kommentarer (0)
 
VM-granskningsløp langdistanse (05.07.2019) VM-granskningsløp langdistanse (05.07.2019)