Juleforberedelser på Skråstadheia (20.12.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Skråstadheia
Arrangør: TJ
Land: Norge
Distanse: 5.38 km
Tid: 62:28
Gj.sn. HR: 125
Maksimum HR: 147
På vei til økt i gårvær på årets nest mørkeste dag, lurte vi på om vi burde tenne våre lykter, men da vi nærma oss starten ved Den omvendte båt, lyste det greit både i stille grender og sørlandsk skog. Drømmen om ei hvit jul så også ut til å gå i oppfyllelse - riktignok i form av tåke tett som den fineste risengrynsgrøt. Idet vi skulle starte, begynte også regnet å dale lett og fint, og julestemninga var satt.

Fokus på økta var, i tillegg til jakta på julestemninga, retning og trasévalg. Første del gikk rimelig greit, bortsett fra at jeg burde gått rundtom, i stedet for gjennom, en og annen enebærbusk. Da jeg kom høyt i toppen, til den skinnende stjerna, hørte jeg det knake i en kvist og skimta noe rødt mellom trærne. Jeg forventa selvsagt i neste øyeblikk å se nisse og reinsdyr komme splæsjende over myra, men det viste seg bare å være Håvard.

Videre til 9.post sang jeg verken julekvad eller var spesielt glad da jeg holdt på å dra ned feil dal midtveis på strekket. Greit videre, om enn litt nølende her og der.

Tilbake ved Båten var det såpass vind og sno at jeg mistenker at det ikke bare var Rudolfs nese som var rød, og siden iallfall treet nå var pynta, tok vi derfor korteste vei ned for å dusje, hvile og puste på ei stund.
Vis kommentarer (1)
 
Juleforberedelser på Skråstadheia (20.12.2018) Juleforberedelser på Skråstadheia (20.12.2018)