O-intervall Isebakketjern (13.12.2018)
Kategori: Trening
Kart/område: Isebakketjern
Arrangør: (FSK)
Land: Norge
Distanse: 6.25 km
Tid: 50:33
Gj.sn. HR: 150
Maksimum HR: 172
Tidligere klubbtrening fortsatt m/merkebånd. Løp økta som o-intervall, med 3 eller 2 strekk pr drag. Fokus på bestemte retninger og å prøve å stole på plan/retning inn mot posten.

1) Overforenkla/slurva litt her. Skulle bare ned kant og bak kolle, og brydde meg ikke om at verken avstand eller retning stemte. Så at det var flere koller på kartet da jeg ikke fant noen stein i første forsøk.
2 og 3) OK. Brukte kompasset og fikk tidlig øyekontakt med kollene.
4) Til venstre for kolle, kunne deretter kanskje sikta litt mer høyre for å treffe mer direkte på passasjen opp ved stupet. Kollen som angrepspunkt.
5) Løp på retning, kryssa søkket og opp på høyresiden av kollen. Retning mot posten, og brukte også kollen til venstre til å peile meg inn.
6) Dro litt høyre for å unngå grønt. Retning fra gul kolle mot søkket.
7) Holdt meg oppe for å ha kontroll med hvor langt jeg hadde løpt, slapp meg så ned og traff greit
8) Opp, langs lia, fulgte søkkene til myra, opp og retning til jeg traff kanten inn mot posten. Syntes jeg traff ganske bra med traséen på dette strekket.
M) Ikke fullt så bra trasé her... Kom meg relativt greit ned i det store søkket, men siste del ble det nok både litt for mye klatring og lite kontroll - som førte til at jeg løp for langt før jeg dro over den siste åsen.
9 via start) Ny hogst opp fra starttrekanten. Kontroll med hvor jeg dro opp den siste kanten (nese/utydelig myr) og så søkket jeg skulle inn tidlig.
10) OK. Retning og brukte kollene. Tok meg tid til å se at jeg skulle inn bak høydepunkt med skrent før jeg dro ned i posten.
11) Følte underveis at jeg hadde god kontroll med retning og koller, men slurva visst litt mer kompasset fra kollen midtveis - høyresvingen siste del av strekket var unødvendig.
12) Retning. Litt nølende fordi jeg ikke så merkebåndet før jeg var på postdetaljen.
13) Følte igjen at jeg hadde god kontroll og kunne holde bra fart, men burde kanskje løpt ei mer direkte linje.
14) Løp på retning til jeg traff skrentkanten, så myra til venstre og ny retning mot posten for å la meg fange opp av søkket.
15) Greit til kollen foran posten, men ble der litt for fokusert på at posten skulle ligge nede i søkket (noe den ikke gjorde)
16) Så både kollen midtveis og høydepunktene ved posten tidlig, men ikke helt god nok til å spotte løpstrasé, og havna litt mye ned i myr og buskas.
17) Bra strekk hvor jeg syntes jeg klarte å bruke blikket til å finne en god trasé første del og stolte på at jeg ville bli fanga opp av søkket siste del.
18) OK. Speida etter merkebåndet da jeg kom over kanten.
19) OK til stien, men ikke godt nok bilde av postrommet, og dro ned bak"første og beste skrent" før jeg skjønte at jeg skulle videre.

Kutta resten pga svinnende kartlys, samt at økta egentlig hadde blitt lang nok allerede. Synes det var en god del bra strekk i dag, der jeg klarte å bruke kompass og (hovedsaklig) koller til å forenkle slik at jeg kunne holde bra fart. Men det er også ting som må forbedres. Inn i 1 og 19 burde jeg tatt meg tid til å danne meg et bedre bilde av postrommet. Jeg kunne også løpt enda mer direkte på noen strekk (11, 13, ...?), og er heller ikke helt fornøyd med hvordan jeg løste det mest knotete strekket i løypa (mål på første del).
Vis kommentarer (0)
 
O-intervall Isebakketjern (13.12.2018) O-intervall Isebakketjern (13.12.2018)