WC jaktstart (01.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Ara
Arrangør: WOC2019
Land: Norge
Disiplin: Jaktstart
Distanse: 6.5 km
Tid: 44:03
Gj.sn. HR: 172
Maksimum HR: 181
Jaktstart uten spredningsmetode var dagens tema. Etter at prologtidene var dobla, gikk jeg ut på delt 6.plass med Lina Strand, 4.08 bak Tove Alexandersson i tet, men «bare» 1.22 bak Anastasia Rudnaya på 2.plass. Planen var å løpe tålmodig første del av løpet, men gripe sjansene som måtte oppstå underveis.

1) Tok kommandoen etter startpost. Mista retningen litt etter hogstfeltet, men fikk korrigert meg inn og tok posten greit i rygg på Lina med Sabine Hauswirth like bak.
2) Greit bortsett fra litt langt til venstre inn mot posten. Så Sara Hagström og Maija Sianoja på vei ut fra posten da vi var på vei inn.
3) Tok igjen Sara og Maija som bomma.
4) Tok kommandoen da mange ville for langt til venstre. Fikk relativt tidlig plassert posten i terrenget selv om jeg ikke så skjermen.
5-6) Greit og sikkert. I front, men Lina og Sabine var ikke langt bak.
7) Lå litt langt ned og måtte klatre opp i posten.
8) Hadde kikka på strekket i en av motbakkene og bestemt meg for å ligge rett til høyre for streken. Men da jeg kom ned stupene, var det mer kantete og stygt enn jeg hadde forestilt meg, og foretok en panikkmanøver bort til stien. Innså at dette var dumt, og vurderte om jeg skulle dra til venstre mot det planlagte veivalget (som jeg burde gjort) eller over kollen (som jeg gjorde). Ble nå spist opp av ei gruppe som kom bakfra, men beholdt kommandoen inn mot posten.
9) Tenkte det var greit å dra innom oppvarmingsjordet, men ser ut som det hadde vært hakket bedre å dra rett ned på riktig jorde.
10) Kamilla Olaussen tok teten i gruppa gjennom passering, og tenkte at dette var en rygg jeg ikke måtte slippe. Tok igjen Lina og Sabine på strekket. Syntes de andre dro litt mye høyre inn mot posten og justerte litt venstre, men ble usikker da jeg trodde jeg var kommet litt lenger i grøntfeltet før den siste ryggen, og la meg inn i køen igjen.
11) I stor grad å henge på etter beste evne og følge med på at det gikk omtrentlig rett. Ville nok løpt litt mer direkte siste del av strekket alene, men fant det mest formålstjenlig å følge de andre.
12) OK
13) Hadde Kamilla og Alexandra Hornik foran meg. Kamilla dro til venstre ute på hogstfeltet, mens Alexandra dro mer høyre slik jeg selv hadde tenkt. Måtte dermed foreta et valg, og siden jeg hadde opplevd at begge hadde løpt for og rett hittil, tok jeg det jeg hadde mest tro på og fulgte Alexandra. De fire siste i gruppa fulgte oss. Greit inn i posten, men Kamilla hadde vært der før oss og fått ei luke.
14) I rygg på Alexandra mens jeg kontrollerte retningen og prøvde å se etter søkk og kolle til høyre. Skimta ryggen til Kamilla foran oss.
15) Stadig i rygg på Alexandra med Kamilla et stykke foran igjen. Registrerte at en del av gruppa dro ut på hogstfeltet til venstre, men tenkte at jeg nå bare måtte gå for det veivalget jeg hadde valgt. Da vi kom over den første kollen, fortsatte Alexandra nede i det lysegrønne, og jeg så en sjanse til å få en muligens bedre trasé oppå den hvite kollen. Tok så retning mot kollen med posten, og registrerte på vei opp at jeg hadde fått ei luke.
16) Ut på jordet og mot sistepost.
M) Hørte speaker si at Lina Strand nærma seg, og rakk å tenke at jeg kom til å miste det, før jeg heldigvis kom på at jeg faktisk kunne løpe litt fortere og økte farta.

Topp 3 så jeg aldri noe til i dag, men det ble jo en spennende kamp om 4.plassen, der jeg er greit fornøyd med å bli «nr.2» og dermed ta en 5.plass. Når det gjelder løpet totalt sett, er jeg selvsagt ikke fornøyd med det dårlige 8.strekket, men ellers er jeg stort sett bra fornøyd med valg og gjennomføring underveis. Selvsagt litt ergerlig at jeg valgte «feil rygg» til 13.post, men i og med at jeg mener det lå en mer eller mindre fornuftig vurdering bak, er det vel egentlig ikke noe å henge seg veldig opp i.
Vis kommentarer (0)
 
WC jaktstart (01.09.2018) WC jaktstart (01.09.2018)