WC prolog (01.09.2018)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Kirkebygden
Arrangør: WOC2019
Land: Norge
Disiplin: Kortdistanse
Distanse: 3.4 km
Tid: 21:16
Gj.sn. HR: 170
Maksimum HR: 181
Forventa et uoversiktlig og krevende terreng. Planen var å være nøye med retningen og plukke detaljer underveis. Selv om jeg gjerne ville ha en best mulig utgangspunkt foran jaktstarten, vurderte jeg sjansen for å bomme stort hvis man først mista kontrollen som betydelig, og ville derfor løpe litt i «kvalik-modus» teknisk.

1) +33 (28) Vurderte en venstresving, men syntes det bare ble lengre og ikke spesielt mye lettere. Greit ned til grøntfeltet, men der ble jeg altfor nølende og opptatt av å få kontroll med vegetasjonsskillene (+15-20 sek). Prøvde å ha en god retning og virre med blikket videre inn mot posten, og fikk øye på den litt til høyre.
2) +8 (5) Kanskje litt mye venstre ut fra posten, men holdt en grei retning. Fikk høydepunktet før den gule kollen, og prøvde videre bare å holde retningen og la meg fange opp av søkket med posten.
3) +10 (42) Grei kontroll, så kollene til venstre etter søkket, men tapte 5-10 sek på å slippe meg unødvendig ned så jeg måtte klatre opp igjen.
4) +4 (11) Retning forbi en kolle og mot kolle med skrent.
5) +3 (2) Vurderte vei til høyre, men syntes det så fint ut rett på. Over kollen, langs kanten/myra, over den siste kollen og rett i.
6) +3 (15) Retning. Syntes kanten inn mot posten ikke så helt ut som forventa, men stolte på kompasset med retning fra venstrekanten av kollen midtveis på strekket.
7) +14 (72) Et hakk opp og følge kanten. Men fikk så for meg at det gikk for mye nedover og stoppa opp rett før ringen. +10 sek.
8) +14 (41) Retning, men glei litt for mye venstre. Hadde for så vidt kontroll med kollen til høyre på myra og til venstre etter myra, men nølte likevel litt før jeg kom meg nok til høyre. +5-10 sek.
9) +21 (16) Greit ut av posten, men nede på flata begikk jeg en stor synd og begynte å korrigere retningen etter kurvebildet (som nærmest var fraværende…) istf kompasset. Inn mot posten ble det også altfor svingete da jeg holdt på å følge den lille ryggen ut til høyre. Egentlig et strekk hvor man ikke skal forlate streken mer enn for å runde kollen med skrenter. +15 sek.
10) +14 (4) Retning mot veien, traff hus med gjerde som planlagt, inn slepet, over kollen, ned søkket og ut på neste vei. Dro til venstre for stupene for å få en sikker inngang.
11) +7 (18) Fulgte rygg/kant. Litt nølende til jeg så den siste kollen før posten.
12) +11 (56) Altfor redd både for å dette ned i grønten til venstre og å dumme meg ut på vei til sistepost generelt. Derfor altfor nølende og for stor «sikkerhetsmargin» mot høyre.
M) +3 (13)

Sett i ettertid overvurderte jeg nok terrenget, som viste seg å være både mer oversiktlig og distinkt enn jeg hadde trodd. Gjennomførte vel omtrent det relativt kontrollerte og sikre løpet jeg hadde planlagt, men gjorde for mange 5-10 sekundersfeil underveis mtp hvor enkelt terreng og løype viste seg å være. Nå er det jo langt fra sikkert at jeg hadde unngått disse feilene med en annen tilnærming til løpet, og kanskje må jeg bare tørre å være mer offensiv generelt – uavhengig av om terrenget er sånn eller sånn.
Vis kommentarer (0)
 
WC prolog (01.09.2018) WC prolog (01.09.2018)