Mellomdistanse Bruheia (19.08.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Berge
Arrangør: Kjell Erik R
Land: Norge
Distanse: 4.85 km
Tid: 47:12
Gj.sn. HR: 150
Maksimum HR: 174
Planen var en god konkurranse(lik)gjennomkjøring før WC neste helg. Hadde i tillegg en sjelden sjanse til å bli skygga deler av løypa, og dermed dobbelt grunn til å løpe bra. Var noe usikker på formen etter litt sår hals tidligere i uka, men hadde kjentes greit (men litt energiløst) på de rolige øktene de siste dagene. Følte meg også litt usikker på o-teknikken. Har for det meste løpt bra og sikkert i sommer, men en del "dumme feil", samt mangel på kokurransetrening, har påvirket ferskvaren kalt selvtillit litt i feil retning den siste uka.

1) Så på rett-på-veivalget opp søkket, men tenkte at der kom jeg sikkert til å rote meg bort. Mulig det hadde skjedd, men uansett et dårlig valg å løpe om myra. Usikker opp lia, og ble mye finlesing av kartet.
2) Burde løpt venstre. I tillegg dårlig gjennomføring da jeg kræsja rett i kollen midtveis. Sleit generelt med å komme på forskudd med orienteringa. Følte meg slapp og måtte dermed bruke det meste av energi på å holde farta oppe. Prøvde å skjerpe meg, men vanskelig å ta seg den nødvendige tida når framdrifta uansett føltes så laber.
3) OK
4) Litt mye knot ut til første sti. Burde løpt søkk istf klatre opp skrent til neste sti. Deretter kompassløping til kollen før posten pga vannskade på kartet.
5) Greit til skrenten før posten, men deretter en periode litt for opptatt av en mulig stein jeg hadde sett. Ble usikker og stoppa, men skjønte at det bare var å fortsette så lenge jeg ikke så kollen bak posten. Nølte og zikzakka meg videre og fant posten.
6) Grei kontroll, men på etterskudd og dårlig framdrift.
7) Mye knot opp til kollen før 4.posten (som jeg trodde jeg skulle innom igjen). Bedre siste del av strekket. Kunne vurdert en venstresving, men droppa det mye pga nevnte vannskade på karttrykken.
8) Greit til jeg traff søkket uten å se merkebåndet og dro nedover i stedet for oppover søkket først.
9) Over myra og bare ligge langs kanten til posten dukka opp.
10) Tatt igjen av Håvard. Visste han hadde ei ekstrasløyfe, så tenkte jeg ville prøve å komme først til mål (noe jeg ikke klarte, se 12.strekk).
11) Fristende å fortsette ned søkket i eikeskogen, men var redd for stupet før stien. Nølte litt før jeg fant hvor jeg skulle opp etter stien.
12) Vurderte å dra ut på stien, men fant ut at det ga for lite stiløping til å være til noen nytte. Skikkelig slapp og energiløs, og da jeg kom ut på hogstfeltet, kapitulerte jeg og gikk over i gang/joggetempo resten av løypa. Greit inn i posten.
13) Burde holdt litt mer rett på midtveis
M) Så ikke høyreveivalget (som var klart best).

GPS-sporet ser jo ikke så halvgalt ut (om man ser bort fra fargen), men dette er et terreng hvor man blir hard straffet for å løpe med nesa i lyngen og stadig ligge på etterskudd med orienteringa, slik jeg gjorde det meste av løypa i dag. Prøvde stadig å skjerpe meg, men hadde rett og slett ikke energi til en god gjennomføring i dag (dårlig unnskyldning, ja, men opplevd realitet ute i skogen). Vanskelig å si om det var den lille forkjølelsen, dårlig dagsform eller akutt formsvikt som har skylda. Kan jo håpe dette var gjennomkjøringa jeg trengte, men hvis ikke form og teknikk bedrer seg drastisk om kort tid, bør jeg nok seriøst vurdere å finne på noe mer matnyttig enn å leke WC-løper neste helg.

Takk til Kjell Erik for ei bra økt (som jeg dessverre misbrukte).
Vis kommentarer (0)
 
Mellomdistanse Bruheia (19.08.2017) Mellomdistanse Bruheia (19.08.2017)