Tsjekkisk o-stafett (12.08.2017)
Kategori: Trening
Kart/område: Kvaase
Arrangør: KOK
Land: Norge
Distanse: 6.88 km
Tid: 73:22
Gj.sn. HR: 145
Maksimum HR: 176
Tomannsstafett med veksling langs stien. På lag med Ståle. Hadde "2.etappe", dvs 3-4 som min første etappe. Fokus var på sikker og selvstendig orientering, men samtidig utnytte andre løpere til å presse opp farta.

Litt for ujevn gjennomføring til at jeg kan si meg helt fornøyd med økta, men fikk iallfall ei god hardøkt, noe jeg trenger for å veksle inn solid grunntrening de siste ukene til god konkurranseform når det nærmer seg verdenscup i Latvia om et par uker. Artig økt med en god fight med Vit/Ota og Håvar/Åsulv (med noen kuttinger), etter at Gaute/Vegard og Dag/Morten tidlig dro ifra.

3-4) Løp ut bakerst, med øyekontakt med Ota og Åsulv. Løp greit og kom a jour med dem i løpet av draget. Løp mer venstre enn dem inn mot 4.post, men tror ikke det skilte så mye.
7-8) Løp ut først (ser heretter bort fra de to tetlagene). Usikker inn i begge poster. Ikke helt bra. Ble tatt igjen.
11-12) Ut først med Ota i hælene. Solid. Veksla noen meter bak.
15-16) Ut omtrent likt, men Åsulv forsvant til venstre til 15.post. I rygg på Ota videre mot 16. Han seig litt ifra, men tok innpå på bedre trasé både inn i 16. og til veksling.
19-20) Ut i rygg på Ota. Fikk ei luke da han knota seg fast nede i skrentene til 20.post, mens jeg dro litt lenger opp på kollen. Holdt luka til veksling.
23-24) Lå igjen bak Ota mye av etappen, men måtte gi noen meter på løpsfart og litt dårlig trasévalg opp mot mål.
22-21) Ut med Ota så vidt i synsavstand foran meg. Tjente på å dra mer rett på til 22., mens han fulgte stien til venstre. Men tapte nok tilsvarende igjen ved å dra for mye ned mot 21. Kom vel dermed inn cirka like langt bak som jeg gikk ut.
18-17) Ut først med de to andre like bak. Rett i 18., men dårlig retning ned lia mot 17. Ble også lurt av høydepunkt/skrent skjult av ringkant/strek, som fikk meg til å tro at jeg tross alt var på vei mot riktig søkk. Fant posten først sammen med Åsulv, og fikk noen meter opp bakke til veksling.
14-13) Ut ensam i tet. Rett i postene, men altfor mye surr tilbake mot veksling. Kombinasjonen av at jeg var litt usikker på hvor vi skulle veksle og at jeg hørte Ståle rope, gjorde at jeg la bort orienteringa og prøvde å løpe etter lyden. Dumt. Tatt igjen.
10-9) Ut rett bak Åsulv med Ota like bak. Rett i, men burde løpt til venstre for kollen inn til veksling.
6-5) Først ut med de andre på synshold bak. Litt dårlig retning ut fra start, men leste meg greit inn og rett i 6. Litt for stive bein til å gutse skikkelig ned mot 5.post, men fortsatt først på posten. Ota sneik seg forbi i bakke opp mot veksling.
2-1) Ut først, med ei luke som føltes stor nok til at det var verdt å prøve å holde den. Løp det jeg hadde og skjerpa meg maks teknisk. Kan ikke si å ha bomma en meter, men Ota sneik seg forbi omtrent ved 1.post og gjorde ingen feil som tillot meg å gjøre det samme mot mål

Ser at, etter det litt for sløve 2.draget (7-8), var det mye solid løping fram til halvveis. På tilbaketuren ble det tidvis litt for mye surr av diverse art. Tror det handla litt om at jeg ikke helt tok meg tid til å orientere som jeg skulle da jeg begynte å bli sliten. Klarte å skru opp igjen skjerpingsnivået siste 1,5 strekk da det dro seg til mot målgang, men må prøve å holde samme trøkk hele veien neste gang.
Vis kommentarer (0)
 
Tsjekkisk o-stafett (12.08.2017) Tsjekkisk o-stafett (12.08.2017)