Sørløpene dag 1 (22.04.2017)
Kategori: Konkurranse
Kart/område: Klepp
Arrangør: OK Sør
Land: Norge
Disiplin: Mellomdistanse
Distanse: 4.29 km
Tid: 31:55
Gj.sn. HR: 161
Maksimum HR: 174
Sesongdebut og første økt uten fartsbegrensning siden november. Spent på både bein og form. Fokus på å alltid ta meg tid til å orientere, siden det erfaringsmessig er lett å stresse med å løpe fort i slike situasjoner.

1) (+1.32 vs bestetid i H17-20) God kontroll til den siste myra og kollen. Retning derfra, og trodde også jeg så det lille søkket før posten, men ingen post dukka opp. Etter en runde tilbake og innom det lille søkket igjen prøvde jeg på nytt, og etter å ha løpt det som føltes som både langt og lenge, dukka posten opp. Tapte rundt 1.20 eller deromkring.
2) (+11) Retning. Kom litt langt til venstre og så ikke posten før jeg var på høyde med den. 5 sek tapt.
3) (+12) Retning til den store myra, opp til toppen og ned i søkket. OK, men kunne kanskje vært enda bedre til å se meg ut gode traséer.
4) (+11) Retning og kontroll med store myrer og koller.
5) (+11) Unødvendig med høyresving, men følte jeg fant en bra trasé.
6) (+1) Retning forbi to myrer og opp. Begynte å butte fysisk.
7-8) (+19) Ned til myra og opp igjen + over kollen
9) (-42 på 8-11) Retning til den store myra og deretter deilig å kunne løpe på "lokalkunnskap" et stykke. Ville ha et sikkert utgangspunkt nærmest mulig posten, og tok meg derfor opp til den diffuse myra. Retning derfra, og fant søkket greit selv om jeg kom litt langt til høyre.
10) Enkelt strekk, men unødvendig nøling midtveis pga usikker på hvor langt jeg var kommet (+5-10 sek)
11) Retning og speida etter steinen/posten.
12) (+15) Tror det hadde vært best å løpe opp/mer til venstre. En del ned og opp også på mitt veivalg + mye einer i lia. Gjennomførte greit.
13) (+4) Retning og speida etter steinen/posten.
14) (+13) Litt for ubesluttsom ned til stien (+5 sek)

Alt i alt en godkjent sesongdebut, selv om bommen til første post var irriterende. Midtdelen av løypa var enkel pga den gode sikten. Kunne nok med fordel ligget litt nærmere streken noen steder her. Men det aller viktigste var vel egentlig at ikke hamstringen bremsa farta underveis, og at jeg dermed kan gå videre til neste trinn, som er Tiomila neste lørdag. Her blir det sannsynligvis også mulighet til å få en pekepinn på hvor god eller dårlig formen egentlig er.
Vis kommentarer (0)
 
Sørløpene dag 1 (22.04.2017) Sørløpene dag 1 (22.04.2017)