NM Ultralang (02.08.2014)
Kategori: Konkurranse
Arrangør: Førde
Disiplin: Ultralang
Distanse: 16.08 km
Tid: 115:27
Får en rufsete start. Mister kontrollen siste tredjedel av førstestrekket og prøver febrilsk å lese meg inn, samtidig som jeg prøver å holde kursen. Treffer til slutt en stein (øst for 1.post), og finner ut hvor jeg er. Men klarer å slurve med kursen derifra også. Kunne fint løpt hvertfall minuttet fortere her. Til 2.post er dagens største postbom. Har egentlig god kontroll men roter det til på slutten. Skjønner etterhvert at nå bommer jeg, og velger å løpe tilbake til siste sted jeg var sikker. Går ca 2min. Bra til 3e, men roter til 4.post også. Tror jeg hopper ned det store stupet, men egentlig er det bare det lille. Skjønner derfor ingenting når jeg kommer til den virkelige stuprekka. Finner ikke ut hvor jeg er før jeg kommer ut på gulmyra. Mister ca 40sek.
Løper veldig bra til 5. og 6.post. God kontroll, og god fart.
Alt for sløv i utgangen av 6e, og løper på måfå. Burde løpt under streken å løpt opp mellom vannet og stupet. Veldig bra siste del av strekket.
Så kommer det en veldig bra periode til og med 12.post. 8.post er veldig bra. Ligger på kursen, og treffer akkurat de detaljene jeg trenger. 9. og 10.post plukkes også bra. Litt usikker om jeg skulle runde mer høyre siste del av 11.strekket, men valgte rett på. Stian Sundsvik (3min bedre tid) kommer forbi på myrene inn mot posten. Velger en annen variant enn Stian til 12e. Ser han lenger opp i lia cirka halvveis på strekket, men han velger bedre inn mot posten, og jeg ser ikke noe mer til han.
Unødvendig bom på 13e.. Stusser litt over at det gikk så mye oppover, men fortsetter bare. Til slutt kommer jeg opp på myra, og må løpe ned igjen. 55sek.
Bra til 14. og 15.post.
Velger en dårlig variant til 16., og taper 40sek.
Bra til 17. og 18.post, før jeg gjør to unødvendige feil på de to siste postene som til sammen koster 1 1/2 minutt.

Litt for mye surr til å kjempe helt i toppen, men er brukbart fornøyd. Nydelig terreng, og en opplevelse i seg selv å løpe :)
Vis kommentarer (0)
 
NM Ultralang (02.08.2014) NM Ultralang (02.08.2014)